Joulukuun toinen viikko – Henkisen hyvinvoinnin joulukalenteri

Kaksi ihmistä istuu takan edessä. Kuvassa näkyy kahdet jalat, joissa on jouluiset villasukat.

Henkisen hyvinvoinnin joulukalenteri antaa vinkkejä siitä, miten pärjätä monille tuttujen jaksamisen ja henkisen voinnin haasteiden kanssa.

En osaa. En saa mitä haluan. Olen sairas/kipeä/minuun sattuu.

Moni meistä on kovin vaativa ja ankara itselleen. Emme ikinä sallisi ystävällemme puhuttavan sillä tapaa, kun sätimme itseämme päämme sisällä. Itsemyötätunnolla tarkoitetaan lempeän ymmärtävää ja inhimillistä suhtautumista itseen, kun ei onnistu olemaan täydellinen. Kyse ei ole laiskuudesta tai huonommuudesta, vaan inhimillisyydestä ja kohtuudesta. Rakkaudesta myös itseä kohtaan.

Moni meistä kantaa myös kipua kehossaan. Tämä helposti suututtaa tai turhauttaa – miksi kehoni on tällainen? Miksi minulla on tämä kipu? Jatkuva kipu kuluttaa psyykkisiä voimavaroja. On yleistä, että tunnet väsymystä, keskittymiskyvyttömyyttä tai sinulla on univaikeuksia.

Miten suhtautuisit ystävän tai lapsen kipuun? Voisitko puhua samalla tavalla itsellesi?

Mistä voisit olla kiitollinen? Nukkumaan mennessäsi etsi päivästä kolme asiaa, mistä voit olla kiitollinen. Tämä harjoitus auttaa huomaamaan asioita, mitkä ovat hyvin, vaikka elämässäsi on samanaikaisesti kuormittavuutta.

Voisiko tämä alla oleva rentoutusharjoitus sopia avuksesi tällä viikolla? Kokeile vaikka joka ilta ennen nukkumaan menoa.

Rentoutusharjoitus: Asetu selin makuulle. Käy mielessäsi läpi vuorotellen jokainen isompi lihasryhmä kehossasi aloittaen jalkapohjista ja päätyen niskaan. Keskity tietoisesti rentouttamaan jokaista lihasryhmää vuorollaan. Lihakset voivat tällöin tuntua painavammilta ja lämpimämmiltä.

Henkisen hyvinvoinnin joulukalenteri ei ole kirjoittajien, Sannan ja Lauran, hankkeiden tuotos. Kalenteri on luova leivos, joka ammentaa heidän hankerooleistaan ja osaamisestaan. Tämä leivos on tarkoitettu nautittavaksi joulukiireiden lomassa niitä helpottamaan!

Pin It on Pinterest