Opinnot vauhdittivat Tuustaipaleen Luontohotellin perustamista

Tuustaipeleen Luontohotellin maisemissa luontoelämyksiä voi kokea kaiken aikaa (kuva: Riitta Pilssari)

Restonomiopiskelija Riitta Pilssari yhdisti opinnoissaan teorian ja käytännön. Pitkä kokemus asiakaspalvelussa ja haaveet omasta yrityksestä saivat tukea ja tietoa taustalleen opintojen aikana. Tuustaipaleen Luontohotellin liiketoimintaa käsittelevä opinnäytetyö valmistui kevään 2021 aikana.

Työelämälähtöisyys konkretisoituu kesäkuun alussa, kun yritys aloittaa toimintansa Mäntyharjun Tuustaipaleella Tervajärven rannalla.

Tuustaipaleen Luontohotelli tarjoaa asiakkailleen majoitusta, ravintolapalveluja sekä ohjelmapalveluja.

Luonto ja lähiruoka lähellä sydäntä, historia vie mennessään

Alueen rakennuksista vanhimmat ovat peräisin 1800-luvulta, jolloin Venäjän armeijan tarkk`ampujapataljoonan harjoituskasarmi perustettiin alueelle. Viimeisimpänä alueella toimi Tuustaipaleen kuntoutumiskeskus.

Historia havisee miljöössä sekä vanhoissa kuvissa, mutta nykyiselläänkin upea miljöö luonnon keskellä tarjoaa hengähdyspaikan jokaiselle.

Riitta nauraa miljöön olevan yhtä aikaa keskellä kaikkea ja keskellä ei mitään. Alueen vahvuudet ovat samanaikaisesti arkisia ja ainutlaatuisia.

”Luonto ja lähiruoka ovat aina olleet lähellä sydäntäni”, Riitta kertoo toiminnan perusteista.

Hyvinvointia matkailusta -opintokokonaisuus kiteytti monia yritykselle tärkeitä arvoja, kuten ruuan ja luonnon merkityksen hyvinvoinnissa.

Huomio erityisruokavalioihin

Erityisruokavaliot huomioivat annokset halutaan nostaa arvoonsa. Kuvassa opintojen aikana kehitelty artesaanikeitinpiiras

Opintojen aikana Riitta suunnitteli myös annoskokonaisuuksia erityisruokavalioihin lähellä tuotettuja raaka-aineita hyödyntäen. Niistä esimerkiksi artesaanikeitinpiiraat ovat saaneet hyvän vastaanoton lähiruokajakelussa.

Oma keittiö mahdollistaa tuotannon sekä Luontohotellin että yhteistyökumppaneiden tarpeisiin.

Verkostoista tärkeää tukea

Yrityksen perustaminen ja oman yritystoiminnan suunnittelu olivat Riitalle asioita, joissa hän kokee opintojen olleen hyvä ponnistuslauta. Lisäksi hän kiittää verkostoja ja keskusteluja omien ajatustensa ravistelusta.

Esimerkiksi opinnäytetyöseminaarin palaute antoi lisää intoa ja uskoa unelman toteuttamiseen.

”On todella hyödyllistä jakaa ajatuksia ja saada palautetta, silloin omiin ajatuksiin saa lisää laajuutta”, Riitta toteaa ja toivoo samanlaisen yhteistyön kulttuurin jatkuvan myös tulevaisuudessa.

Pin It on Pinterest