Potilasturvallisuus on kaikkien asia

Potilasturvallisuuden nostaminen keskeiseksi arvoksi terveydenhuollossa on tapahtunut 2000-luvulla isoin harppauksin. Maailman terveysjärjestön, WHO:n kansainvälinen potilasturvallisuuspäivä järjestettiin tänä vuonna 17. syyskuuta.

Voit klikata kuvan isommaksi.

Tänä päivänä terveydenhuollon toimintoja suunnitellaan potilaan näkökulma ja turvallisuusajattelu edellä.

Kymsote (Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä) osallistui kansainväliseen potilasturvallisuuspäivään organisoimalla potilasturvallisuusviikon, jossa monipuolisen ohjelman avulla muistutettiin myös Kymenlaakson alueen toimijoita ja kansalaisia tästä tärkeästä asiasta.

Myös terveysalan koulutuksen tulee tuntea oma vastuunsa tulevien ammattilaisten osaamisesta ja potilasturvallisten toimintamallien ja asenteiden luomisesta.

Katri Rissanen, Hannu Salonen ja Jarno Hämäläinen videolla.

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun lehtorit Katri Rissanen, Hannu Salonen ja Jarno Hämäläinen osallistuivat Kymsoten potilasturvallisuusviikkoon videolla Potilasturvallisuus terveysalan koulutuksissa – Simulaatio-oppimisella osaajaksi.

Videolla pureudutaan simulaatio-oppimiseen potilasturvallisuuden näkökulmasta. Mitä simulaatio on? Miten potilasturvallisuutta harjoitellaan simulaation keinoin? Millaiset asiat vaikuttavat yksilön ja tiimin potilasturvallisuutta varmentavaan toimintaan?

Video Potilasturvallisuus terveysalan koulutuksissa – Simulaatio-oppimisella osaajaksi on katsottavissa alta.

 

Pin It on Pinterest