Hyvinvointiyrittäjä Jemina Virkkula sukkuloi sujuvasti yrittäjyyden ja opiskelun välillä

Kuvaus & editointi: Joanna Suomalainen

Korona-aika on saanut suomalaiset liikkeelle, ja virtuaalitodellisuus luo liikkumiseen uusia mahdollisuuksia. Aloittava hyvinvointiyrittäjä ja Xamkin opiskelija Jemina Virkkula päätti hyödyntää syksyn 2020 Wellbeing Management -koulutuksen Virtuaaliympäristöt-opintojakson tuottamalla lopputyönä asiakkailleen 360-treenivideon.

Kuvaus & editointi: Joanna Suomalainen

Nuoren hyvinvointiyrittäjän ja Xamkin Wellbeing Management -opiskelijan Jemina Virkkulan päivät täyttyvät opiskelusta, yritystoiminnan käynnistämisestä, nettivalmennusten laatimisesta, henkilöbrändin rakentamisesta ja erilaisten sisältöjen jakamisesta asiakkaille sosiaalisessa mediassa, sekä yhteistyöstä useiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

”Xamkiin tullessa minulla oli jo vahva näkemys siitä, että yrittäjyys on minun juttuni,” kertoo Jemina.

”Wellbeing Management -opintojen edetessä tämä näkemys on vahvistunut ja jalostunut. Parhaillaan rakennan omaa brändiä ja kasvatan asiakaskuntaani. Sosiaalinen media on pääviestintäkanavani, ja olenkin saanut hyvin toimintaani mukaan kaupallisia yhteistyökumppaneita.”

Jeminaan pääset tutustumaan tästä esittelyvideosta:

https://www.youtube.com/watch?v=vIXVnvIRjMg&t=6s

Virtuaalitodellisuuden opintojakson 360-videosta hyötyä omassa yritystoiminnassa

Wellbeing Management -koulutuksessa järjestettiin syksyllä 2020 opintojakso virtuaaliympäristöjen hyödyntämisestä hyvinvoinnin toimialalla.

Opintojakson sisällöstä Jemina sai inspiraation toteuttaa opintojakson lopputyönä 360-videon, jota voisi hyödyntää omassa yritystoiminnassaan, ja tuoda ihan uuden näkökulman perinteisen treenivideon toteuttamiseen.

”Suomalaiset ovat lisänneet runsaasti liikuntaa korona-aikana sekä ulko- että sisäliikunnassa. Erilaiset verkkovalmennukset ovat kasvattaneet suosiotaan, ja siitä se ajatus oikeastaan lähti,” kertoo Jemina.

”Halusin toteuttaa kiertoharjoittelu-treenivideon, joka kuvattiin normaalin videon tapaan, mutta editoitiin 360-videoksi.”

Yrittäjä Henri Brandtin opettama Virtuaaliympäristöt -opintojakso oli todella hyödyllinen aloittavalle yrittäjälle.

360-video tarjoaa uuden verkossa helposti jaettavan sisällön helposta ja nopeasta kiertoharjoittelusta. 360-video on katsojalle mielenkiintoinen katsoa ja mahdollistaa uudenlaisen näkökulman katsoa liikkeitä.

”360-video on mielestäni tavallista videota ammattimaisempi ja laadukkaampi. Toivottavasti seuraajani pitävät siitä yhtä paljon kuin minä. 360-video toteutettiin parityönä yhdessä Laura Kilankosken kanssa”, kertoo Jemina ylpeänä.

Katso Jeminan ja Lauran toteuttama 360-kiertoharjoittelutreenivideo:

https://www.youtube.com/watch?v=OCqM6xcANX0&t=1s

Monipuolisesta kilpaurheilutaustasta kipinä ammatin valinnalle

Jeminalla on takanaan pitkä kilpaurheilutausta jalkapallosta sekä muodostelmaluistelusta. Kilpaurheilutausta antoi myös kipinän lähteä opiskelemaan hyvinvointi- ja liikunta-alaa syvemmin.

Wellbeing Management -koulutus tarjosi erinomaisen näköalapaikan hyvinvointipalvelujen luomiseen ja kehittämiseen yhdistettynä teknologiaan ja hyvinvoinnin vaikuttavuuden mittaamiseen. Personal trainer -koulutus puolestaan antoi tiedot ja taidot toimia valmennus- ja asiakastyössä. Koulutukset täydentävät toisiaan sujuvasti.

Yli 10 vuoden kurinalainen kilpaurheilukokemus kahden eri lajin parissa opetti myös paljon. Oma, kokonaisvaltainen suhde hyvinvointiin on tärkeää. Tunne omasta jaksamisesta hyvinvoinnista, sekä elämästä nauttiminen terveellisin elämäntavoin ovat tärkeä perusta jokapäiväiselle elämänilolle.

”Hyvinvointi ajatellaan usein suorituksina ja kuureina, vaikka kyseessä on oikeasti yksinkertaiset, helpot ja pienet arkipäivän valinnat,” listaa Jemina.

Työn toimipaikkana sosiaalinen media

Kuvaus & editointi: Joanna Suomalainen

Hyvinvointiyrittäjänä Jemina toimii läheisesti asiakastyössä neuvoen ja opastaen valmennettaviaan.

Live-tapaamisten lisäksi sosiaalinen media on tärkeä toimipiste nuorelle, aloittavalle yrittäjälle.

Erilaisten, merkityksellisten sisältöjen jakaminen aktiivisesti, johdonmukaisesti ja monipuolisesti ovat tärkeitä henkilöbrändin luomisessa ja rakentamisessa sekä oman osaamisen esilletuomisessa.

”Sosiaalista mediaa vähätellään usein ammatillisen osaamisen viestintäkanavana, ja sitä kohtaan on paljon ennakkoluuloja,” Jemina kertoo.

”Sosiaalisella medialla on todella suuri vaikutus ihmisiin. On hyvin koskettavaa saada esimerkiksi viesti nuorelta, joka kertoo saaneensa kuvistani, videoistani tai muista jakamistani sisällöistä inspiraatiota omaan elämäänsä. Sosiaalisella medialla on oikeasti konkreettinen vaikutus. Aitous omassa tekemisessä on minulle tärkeintä, ja siitä olen saanut paljon positiivista palautetta.”

Mikäli kiinnostuit seuraamaan tätä nuorta yrittäjää sosiaalisessa mediassa, niin löydät hänet sosiaalisessa mediassa nimellä @plantifulmindj.

Pin It on Pinterest