Monipuolinen ja onnistunut tapahtuma hyvinvoinnin, matkailun ja ravitsemuksen asiantuntijoiden yhteistyönä

Satapäinen joukko ympäri Suomen kokoontui marraskuussa seuraamaan Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi -tapahtumaa – osa Saimaa Stadiumille ja osa etänä.

Xamkin Vaikuttavat hyvinvointipalvelut ja Vastuulliset ruokapalvelut toteuttivat tapahtuman yhteistyössä 10.-11.11.2022. Tapahtuma oli jatkoa vuodesta 2019 lähtien järjestetyille Hyvinvointifoorumeille. Lue Read-artikkeli aiemmasta tapahtumasta.

Keskeistä oli tapahtuman systemaattisen suunnittelun ja markkinoinnin aloitus hyvissä ajoin

Kaikki tapahtuman suunnittelumateriaalit koottiin Miro-virtuaalialustalle. Kuvassa käytetty vuosikello. Voit klikata kuvan suuremmaksi.

Tapahtumatiimiä alettiin koota jo alkuvuodesta 2022, ja 25 henkilön joukko jaettiin Active Life Labin sekä matkailu- ja ravitsemusalan omiin suunnitteluryhmiin.

Suunnitteluryhmissä kerättiin alakohtaisia ideoita tapahtuman sisällöiksi, joita koottiin yhteisissä kuukausipalavereissa. Yhteisinä suunnittelualustoina toimivat Teams-ryhmä ja -kanavat sekä visuaalinen Miro-suunnittelualusta.

Monipuolinen sisältö livenä ja etänä

Tapahtuman mielenkiintoisiin sisältöihin pääsi osallistumaan niin etänä kuin myös paikan päällä Mikkelin Saimaa Stadiumilla.

Siinä missä soveltavan ja osallistavan taiteen asiantuntija Niina Oinas kertoi tapausesimerkkien kautta taideperustaisesta toiminnasta työyhteisön vuorovaikutustaitojen ja hyvinvoinnin edistäjänä, haastoi tietokirjailija, tuotantotalouden DI ja menestynyt start up -yrittäjä Ben Hughes organisaatioita muuttumaan itseohjautuvampaan ja humaanimpaan suuntaan ja muokkaamaan vanhoja organisaatiomallejaan.

Tapahtuman esityksiä pystyi katsomaan paikan päällä ja streamattuna, ja esiintyjiä pääsi tapaamaan myös virtuaalisesti Kumospace-verkostoitumisalustalla.

Kun tulevaisuudentutkija Johannes Koponen haastoi ajattelemaan tulevaisuuden digitaalisia hyvinvointipalveluita, kertoi Mikkelin kaupungin ruoka- ja puhtauspalveluiden palvelupäällikkö Anne Kalin puolestaan digitaalisen perehdyttämisen ja työnopastuksen mahdollisuuksista.

Muut puhujat olivat projektipäällikkö Marita Mattila, kunto- ja terveysliikuntavastaava Liisa Haikonen, matkailujohtaja Maisa Häkkinen, toimitusjohtaja Jaana Komi, KTT ja lehtori Riina Iloranta sekä varatoimitusjohtaja Janne Eskola.

Tapahtumassa etäosallistujille ja puhujille oli puheenvuorojen jälkeen järjestetty mahdollisuus tavata ja keskustella aihealueista virtuaalisesti Kumospace-tilassa.

Muun muassa NASAn, Googlen ja Harvardin käyttämä Kumospace-pilvialusta on alun perin luotu yritysten brainstormingiin ja yhteydenpitoon.

Tapahtumassa järjestettiin paikan päällä monenlaista sivuohjelmaa, kuten teknologiademoja.

Klassisempaa verkostoitumista edusti ensimmäisen päivän jatkoksi järjestetty Kenkäveron illallinen, jolle kokoontui järjestäjiä, puhujia ja osallistujia.

Puheenvuorojen rinnalla osallistujia hemmoteltiin Active Life Labin tiloissa. OiOi-seinällä varustetussa virtuaaliluonto-työskentelytilassa pääsi hengähtämään luontotunnelmissa neljän vuodenajan tunnelmissa aina Järvi-Suomen maisemista Lappiin.

Tarjolla oli myös erilaisia VR- ja AR-pelejä. Smart Gym -kierroksella tulivat tutuiksi Älysalin toiminnot ja laitteet, muun muassa kuntosalilaitteilla pelattavat pelit. EMG-shortsien avulla osallistujat pääsivät perehtymään lihasaktiivisuuden tutkimiseen.

Saumaton moniammatillinen yhteistyö

Tulevaisuuden kestävä hyvinvointi -tapahtuma syntyi jo useamman vuoden kokemuksella, vuorovaikutustietoisella yhteistyöllä. Kun Xamkin sisäinen, kestävän hyvinvoinnin monialainen tieto, kehittämiskokemus ja näkökulmat tuotiin yhteen, päästiin sopimaan porukalla tapahtuman tavoitteet ja yhteinen kokonaisnäkemys.

Tämä tuotti enemmän kuin mitä kukaan järjestelyissä mukana ollut yksin olisi pystynyt tuottamaan. Lopputulosta tarkastellessa voisikin puhua sosiaalisesti jaetusta kognitiosta.

Saat tietoa tulevista Active Life Labin tapahtumista tilaamalla uutiskirjeen!

Pin It on Pinterest