Tutustumiskäynti Savonlinnan palolaitokselle

Kaksi pelastuslaitoksen autoa palolaitoksen hallissa.

Xamkin sosiaali- ja terveysalan koulutusyksikön henkilökunta tutustui uuteen ja ruosteiseen Savonlinnan paloasemaan, joka on otettu käyttöön vuoden 2022 lopussa. Tutustumiskäynnillä meille esiteltiin uusien tilojen lisäksi ensihoidon toimintaa. Yhteistyökumppanillamme on erinomainen oppimisympäristö Xamkin opiskelijoiden harjoitteluun.

Ajaessa pitkin valtatie 14:ää kohti Savonlinnaa tulee ylittäneeksi Laitaatsalmen sillan. Korkealta sillalta siintävät komeat maisemat Saimaalle ja sillan juurella sijaitsee joulukuussa 2022 käyttöön otettu paloasema. Sosiaali- ja terveysalan Savonlinnan koulutusyksikön henkilökunta tutustui uuteen Savonlinnan paloaseman hienoihin 3 263m2 tiloihin, joiden rakennuskustannukset olivat noin 9 miljoonaa euroa. Ihmeteltävää riittää jo ulkona ruostuvassa julkisivussa, joka on Ruukin Corten-terästä. Ja upeaa oli sisälläkin. 

Kuva 1. Upeat valokuvaseinät koristivat uutta paloasemaa.

Rakennuksen yläkerrasta löytyi pelastajille ja ensihoitajille 13 lepohuonetta, keittiöt ruokailutiloineen sekä erilaisia hallinnon tiloja.

Elokuvissa näkee pelastajien liukuvan pitkin putkea alas autolle hälytyksen tullessa. Paloasemalla on perinteinen liukutanko työntekijöiden taukotilasta alapuolelle halliin.

Alakerrasta löytyi mm. kuntosali, varasto- ja huoltotilat, henkilökunnan puku- ja pesutilat sekä tilava halli autoineen. Alakerran päädyssä oli myös vapaapalokunnan tilat. 

Tapasimme pelastajia ja ensihoitajia, jotka olivat iloisia uusista, sisäilmaltaan terveistä tiloista. Uusia tuulia tilojen lisäksi toi muutos liittymisestä Etelä-Savon hyvinvointialue Eloisaan vuoden vaihteessa.

Opettajien näkökulmasta näissä tiloissa on Xamkin opiskelijoiden hyvä tehdä harjoittelujaan. 

Pin It on Pinterest