Opiskelijoiden rakentamia formuloita Saksassa

Luova Yritysgeneraattorin tiimi Westsächsische Hochschule Zwickau-ammattikorkeakoululla.

Luova yritysgeneraattori-hankkeen porukka vieraili tutustumassa, kuinka MotoGP:n Saksan osakilpailu vaikuttaa moottoriradan läheisen alueiden kaupunkeihin.

Tarkoituksena oli hahmottaa miten kilpailu ja moottorirata näkyvät yrityksille ja muille alueellisille toimijoille. Matkallamme meille tarjoutui mahdollisuus vierailla Westsächsische Hochschule Zwickau -ammattikorkeakoulussa ja käydä tutustumassa heidän TKI-toimintaansa ja yritysyhteistyöhön.

Yleisesti paikallisen ammattikorkeakoulun toimintaan kuului vahvasti yhteiskehittäminen autoteollisuuden kanssa. Usein projektit tulevat heille suoraan toimeksiantoina, joiden parissa tutkijat ja opiskelijat työskentelevät. Yksi esimerkki oli Volkswagenille kehitetty tulevaisuuden auton prototyyppi, joka oli näyttävästi esillä tutkimusrakennuksen aulassa.

Tutustuimme myös 4D-mallinnuksen tiloihin, joita on kehitetty yhteistyössä paikallisen valmistavan teollisuuden kanssa. Tarkoituksena on skannata tarkasti valmistuslinjalla kulkevat tuotteet niiden laadun ja oikean muodon varmistamiseksi.

Opiskelijat kehittämässä kansainvälisessä moottoriurheilukilpailussa

Auton prototyyppi.

Meille esiteltiin myös kiinnostava oppimisympäristö; opiskelijoiden oma formulatalli.

Ammattikorkeakoulun opiskelijoilla on vuosittain mahdollisuus tulla valituksi talliin, jossa he itse kokoavat joukkueen, joka suunnittelee ja toteuttaa Formula-auton.

Autolla kisataan kansainvälisissä kilpailuissa, joissa osanottajia tulee korkeakouluista ympäri maailman. Auton suunnittelun lisäksi opiskelijat hankkivat tallilleen sponsoreita ja yhteistyökumppaneita, sekä hoitavat taloutta ja markkinointia kuin oikeassa yrityksessä.

Vierailumme aikaan opiskelijat olivat valmistautumassa Englannissa Silverstonen radalla järjestettävään kilpailuun.

Opiskelijoiden moottoriurheilukilpailu KymiRingillä tulevaisuudessa?

Nyt KymiRingin valmistuessa on hyvä miettiä sen tarjoamia mahdollisuuksia opiskelijoille. Voisiko Xamk yhdessä muiden toimijoiden kanssa järjestää kansainvälisen korkean profiilin tapahtuman opiskelijoille?

Opiskelijoiden rakentamia formula-autoja.

Tapahtumaan todennäköisesti löytyisi toimijoita eripuolilta Kaakkois-Suomea, koska moottoriurheiluun ja autoiluun liittyvää osaamista on runsaasti. Myös Suomen naapurimaista voisi hyvinkin löytyä kiinnostusta niin sanottua opiskelijoiden Formula-kilpailua kohtaan.

Voisiko tulevaisuudessa Xamkin tekniikan ja muotoilun osaamisen yhdistää Kouvolan Aikuiskoulutuskeskuksen ajoneuvoalan kanssa ja muodostaa monialaisen formulatallin?

Ainakin Tampereella ja Helsingissä on olemassa opiskelijaformulatallit, eli tapahtuma toisi myös näkyvyyttä kotimaassa.

Vastaavat kilpailut tuovat ihmisiä yhteen ja voivat toimia alustana erilaisen yhteistyön ja innovaatioiden kehittymiselle. Tämä myös mahdollistaisi yhteistyökumppanien sitouttamisen sponsoreina tai mulla tavoin tapahtuman toimitaan mukaan.

Pin It on Pinterest