Singapore – Beyond Health Care to Health

Yhteinen ammatti toi eri kansallisuudet yhteen ja antoi mahdollisuuden kurkistaa monenlaisiin hoitotyön haasteisiin ja innovaatioihin.

Kansainvälisesti suurimpaan hoitotyön kongressiin osallistuminen kesä- heinäkuun taitteessa Singaporessa oli upea kokemus. ICN (International Council of Nurses) 2019 kongressiin osallistui noin 6000 hoitotyön sekä hoitotyön koulutuksen ja tutkimuksen ammattilaista maailman kaikilta kolkilta. Kollegoja oli siis paikalla runsain mitoin ja yhteistä keskusteltavaa sitäkin enemmän.

Singaporen modernissa, mielenkiintoisessa ja monien kulttuurien synnyttämässä metropolissa hoitotyön globaaleihin teemoihin olivat tutustumassa Xamkin yliopettaja Niina Eklöf ja lehtori Katri Rissanen Kotkan kampukselta.

Hoitotyö yhdistää

Puitteet Marina Bay Sands konferenssikeskuksessa olivat moitteettomat. Kongressin avasi Singaporen presidentti Mdm Halimah Yacobon, joka kuvasi sairaanhoitajia seuraavasti: jos pelastat yhden hengen, olet sankari, jos pelastat sata henkeä, olet todennäköisesti sairaanhoitaja. WHO:n pääjohtaja Dr Tedros vieraili kongressissa ja kertoi tulevansa suoraan G20-kokouksesta. Hän toi esiin sairaanhoitajien elintärkeän roolin, ja hallitusten vastuun panostaa ja suojella sairaanhoitajia.

Jos pelastat yhden hengen, olet sankari, jos pelastat sata henkeä, olet todennäköisesti sairaanhoitaja.

Pääluennot oli järjestetty suureen saliin ja ne taltioitiin myös YouTube –palveluun. Esityksissä painotettiin mm. hoitajamitoituksen vaikutusta niin potilaiden hoidon laatuun kuin hoitajien työtyytyväisyyden heikentymiseenkin. Lyhyempiä esityksiä oli lukuisissa pienemmissä saleissa aamusta iltaan. Näiden lisäksi tutustuttavina olivat posteriesitykset, joita oli perinteisinä paperiversioina ja e-postereina.

Esitimme posterimme “Dialogue exam as a tool of professional identity development on undergraduated nursing students” ensimmäisenä konferenssipäivänä. Yleisöä postereiden pariin riitti runsain mitoin ja keskustelu kävi vilkkaana pitkin päivää. Dialogitentin merkitys nimenomaan oppimisen välineenä ja oman osaamisen julkituomisen harjoitteluna on ammatillisen kasvun kannalta tärkeää.

E-posterimme ”Case- and simulation based learning – Reducing the gap between nursing education and clinical practice” oli esillä koko kongressin ajan. Posterimme keräsi useita ”peukutuksia” ja positiivisia kommentteja. Uudesta-Seelannista kotoisin olevan kollegan kanssa jatkoimme keskustelua sähköpostin välityksellä kongressin jälkeen. Syksyllä jatkamme yhteisten simulaatioiden suunnittelua.

Yhteiset lounastauot mahdollistivat tutustumisen ihmisiin ympäri maapallon. Keskustelimme hoitotyöstä, hoitotyön kehityksestä ja hoitotyön eetoksesta, olipa kollega sitten kotoisin Norjasta, Kiinasta, Ugandasta, Samoalta, Singaporesta tai Meksikosta. Yhteinen ammatti toi eri kansallisuudet yhteen ja antoi mahdollisuuden kurkistaa monenlaisiin hoitotyön haasteisiin ja innovaatioihin. Yhteistyötä näiden tapaamisten pohjalta on hyvä lähteä rakentamaan.

Pohjoismaista yhteistyötä upeissa maisemissa

Kongressin yhteydessä pohjoismaiset (Suomi, Ruotsi, Tanska, Norja) sairaanhoitajaliitot järjestivät jo perinteeksi muodostuneen verkostoitumistilaisuuden jäsenilleen. Sen yhteydessä pääsimme tutustumaan myös Singaporen upeisiin näköaloihin ilta-aikaan.

Pohjoismaiset sairaanhoitajaliitot lahjoittivat jäsenilleen myös Nursing Now -kampajan t-paidat, joten pohjoismaiset sairaanhoitajat erottuivat kongressin avajaisissa edukseen. Myös Suomen sairaanhoitajaliitto järjesti omille jäsenilleen verkostoitumistapaamisen. Suomen sairaanhoitajaliitto oli myöntänyt kongressia varten runsaasti apurahoja.

 

Pin It on Pinterest